Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso z kurczaka w majonezowej panierce

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 2 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
por 10 cm
sól
pieprz do smaku
majonez 3 łyżki
mleko 3 łyżki
mąka pszenna 5 łyżek
jajko 1 szt
przyprawa uniwersalna Kucharek 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
olej do smażenia

Porada

Mięso z kurczaka podawać z ziemniakami i surówką.

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z kurczaka w majonezowej panierce

Kroki postępowania

1
Umyte mięso włożyć do garnka, wlać wodę, dodać obrane warzywa, łyżeczkę przyprawy kucharek, szczyptę soli, 2-3 ziarenka pieprzu i ugotować do miękkości.
Krok 1 - Mięso z kurczaka w majonezowej panierce  foto
2
Do miseczki włożyć majonez, wlać mleko, dodać jajko, paprykę, przyprawę kucharek, mąkę.
Krok 2 - Mięso z kurczaka w majonezowej panierce  foto
3
Wszystko razem dokładnie zmiksować.
Krok 3 - Mięso z kurczaka w majonezowej panierce  foto
4
Ugotowane mięso wyjąć z garnka, ostudzić, obrać ze skóry.
Krok 4 - Mięso z kurczaka w majonezowej panierce  foto
5
W przygotowanym cieście obtaczać mięso.
Krok 5 - Mięso z kurczaka w majonezowej panierce  foto
6
Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 6 - Mięso z kurczaka w majonezowej panierce  foto
7
Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Krok 7 - Mięso z kurczaka w majonezowej panierce  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 22.11.2014 20:04
fajny pomysł :)
Mama niejadka 22.11.2014 19:36
Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak