Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso z kurczaka w chrzanowo-miodowej marynacie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 0,5 szt
chrzan tarty 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
miód prawdziwy 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z kurczaka w chrzanowo-miodowej marynacie

Kroki postępowania

1
Czosnek przecisnąć przez praskę, włożyć do miseczki, dodać chrzan, przyprawę, miód, oliwę i wymieszać.
Krok 1 - Mięso z kurczaka w chrzanowo-miodowej marynacie foto
2
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje, natrzeć solą i oprószyć pieprzem..
Krok 2 - Mięso z kurczaka w chrzanowo-miodowej marynacie foto
3
Dokładnie posmarować marynatą i odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin.
Krok 3 - Mięso z kurczaka w chrzanowo-miodowej marynacie foto
4
Następnie razem z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułożyć wiórki masła. Podlać odrobiną wody, przykryć i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 1 godziny, polewając od czasu do czasu powstałym sosem.
Krok 4 - Mięso z kurczaka w chrzanowo-miodowej marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak