Mięso z kurczaka w chrzanowo-miodowej marynacie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    0,5 szt
  • chrzan tarty

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    3 łyżki
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    2 łyżki
  • Papryka wędzona słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • miód prawdziwy

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mięso z kurczaka w chrzanowo-miodowej marynacie foto
Czosnek przecisnąć przez praskę, włożyć do miseczki, dodać chrzan, przyprawę, miód, oliwę i wymieszać.
Krok 2 - Mięso z kurczaka w chrzanowo-miodowej marynacie foto
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje, natrzeć solą i oprószyć pieprzem..
Krok 3 - Mięso z kurczaka w chrzanowo-miodowej marynacie foto
Dokładnie posmarować marynatą i odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin.
Krok 4 - Mięso z kurczaka w chrzanowo-miodowej marynacie foto
Następnie razem z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułożyć wiórki masła. Podlać odrobiną wody, przykryć i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 1 godziny, polewając od czasu do czasu powstałym sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat