Mięso z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z kurczaka

    80 dag
  • musztarda

    2 łyżki
  • miód

    3 łyzki
  • gruszka

    4 sztuki
  • oliwa

    3 łyżki
  • przyprawa do kurczaka

    2 łyżki
  • majeranek

    1,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podudzia kurczaka płuczemy. Łączymy musztardę, miód, oliwę, przyprawę do kurczaka. Smarujemy nią mięso z każdej strony. Posypujemy majerankiem. POd skóre wykładamy kawałki pokrojonej i obranej gruszki. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp ok 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynagotuje 20.04.2013 22:00
ciekawy przepis, szkoda tylko, że zdjęcia takie jasne :)
mic 20.04.2013 20:19
co za orginalny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat