Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 50 dag
boczniaki 50 dag (lub suszone grzyby)
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt. (10 dag)
sos sojowy 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
bulion 2 szklanki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z grzybami

Kroki postępowania

1
Przygotować składniki.
Krok 1 - Mięso z grzybami foto
2
Mięso umyć i pokroić na cienkie paski, czosnek obrać i zmiażdżyć. Mięso doprawić solą, pieprzem, chili, czosnkiem, cukrem i odstawić na 1 godz.
Krok 2 - Mięso z grzybami foto
3
Oczyszczone i pokrojone grzyby usmażyć na połowie tłuszczu.
Krok 3 - Mięso z grzybami foto
4
Na pozostałym tłuszczu smażyć krótko mięso, dodać pokrojoną cebulę i lekko podsmażyć. Dodać grzyby, wlać rosół i dusić, aż mięso będzie miękkie.
Krok 4 - Mięso z grzybami foto
5
Na koniec zagęścić potrawę mąkę. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Krok 5 - Mięso z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 30.07.2014 13:32
jakże to pysznie wygląda
Sroczka 30.07.2014 13:22
Coś pysznego, zjadłabym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak