Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso z gruszką i serem pleśniowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 6 piersi
ser pleśniowy lazur 200 g
gruszki 2
sól
pieprz
odrobina margaryny

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z gruszką i serem pleśniowym

Kroki postępowania

1
Piekarnik rozgrzewam do 180 C. Piersi z kurczaka dokładnie oczyszczam i przepłukuję pod zimną wodą. Delikatnie osuszam papierowym ręcznikiem. Każdą pierś delikatnie rozcinam nożem aby powstała jak największa kieszonka. Gruszki myję, obieram i kroję w dość cienkie plasterki. Do każdej kieszonki wkładam po dwa kawałki gruszki i spory kawałek sera. Do środka wkładamy połowę czyli 100g naszego sera.
Krok 1 - Mięso z gruszką i serem pleśniowym foto
2
Ponadziewane piersi można zacisnąć wykałaczką (ja tego nie zrobiłam). Każdy kawałek obsypuję również solą i pieprzem, najlepiej z obu stron. Przygotowane mięso układam w lekko posmarowanej tłuszczem brytfannie.
Krok 2 - Mięso z gruszką i serem pleśniowym foto
3
Na wierzch rozkładam resztę pokrojonych gruszek oraz rozsypuję pokruszone pozostałe 100 g sera.
Krok 3 - Mięso z gruszką i serem pleśniowym foto
4
Całość zapiekam jakieś 30-40 minut.
Krok 4 - Mięso z gruszką i serem pleśniowym foto
5
Smacznego.
Krok 5 - Mięso z gruszką i serem pleśniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna34 07.09.2013 18:06
ciekawe połączenie smaków
joanna30 07.09.2013 17:33
Świetne połączenie smaków :)
Magula 07.09.2013 13:24
Odważne połączenie, ale jak dla mnie super
kasienka23 06.09.2013 22:18
musi być przepyszne!
Karolcia12 06.09.2013 20:57
w takiej postaci mięska jeszcze nie jadłam
Renata9 06.09.2013 20:54
pyszne mięsko, takiego jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak