Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso w sosie z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1/2 kg
kucharek sos jasny 1 op
woda 400 ml
ryż 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: mięso w sosie z ryżem

Mięso płuczemy , następnie kroimy na porcje wg uznania, ja pokroiłam w plastry. Plastry mięsa smażymy na gorącym oleju z każdej strony następnie podlewany 200 ml wody i dusimy pod przykryciem , gdy mięso zmiękknie rozpuszczamy sos jasny Kucharek i dodajemy do mięsa mieszając do zgęstnienia, gotujemy razem 3 minuty i doprawiamy do smaku przyprawami. Osobno gotujemy ryż w osolonej wodzie. Podajemy ryż z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 11.09.2013 08:14
smaczny obiadek
Aannkaa82 25.03.2013 13:52
Ja też czasami używam gotowych sosów, twoje danie wygląda bardzo fajnie. Lubię takie obiadki.
ONY_za_kare 24.03.2013 15:02
lubię takie!
Ela15 28.02.2013 09:40
ekstra danie
Bernadeta1 10.02.2013 22:15
smaczne
babi17 15.01.2013 20:23
obiadek znakomity , pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak