Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso w sosie śmietanowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 80 dag
olej do smażenia 3 łyżki
woda 0,7 l
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
śmietana 6 łyżek
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: mięso w sosie śmietanowym

Mięso podzielić na porcje, lękko rozbić tłuczkiem do mięsa, dać na patelnie na rozgrzany olej obsmażyć z każdej strony na złoty kolor oraz zalć woda dać liście laurowe i ziele. Gotować do miękkości mięsa i wygotowania wody. Na koniec mięso przyprawić do smaku dodać śmietane i chwilke podsmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 24.02.2013 13:17
soczyste i smakowite
Jodaj 01.08.2012 19:41
muszę spróbować :)
miki47 26.07.2012 15:16
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak