Mięso w sosie pieczarkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    50 dag
  • olej

    1 łyżka
  • pieczarki

    250 g
  • sól

  • pieprz

  • tymianek

  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mięso w sosie pieczarkowym foto
Mięso kroję na mniejsze części: na plastry- kawałki. Wlewam trochę oleju do garnka i wrzucam mięso. Podsmażam chwilę po czym dolewam szklankę wody i tak gotuję aż mięso zacznie się ładnie ścinać. Pieczarki myję i kroję w drobną kostkę i wrzucam do garnka.
Krok 2 - Mięso w sosie pieczarkowym foto
Całość mieszam i doprawiam do smaku wg uznania. Jeśli ktoś lubi pikantne sosy można dodać odrobinę chili. Gdy mięso jest już miękkie a pieczarki się poddusiły dolewam jeszcze szklankę wody - zagotowuję. Następnie zaciągam sos mąką i śmietaną.
Krok 3 - Mięso w sosie pieczarkowym foto
Podaję ze świeżymi ziemniaczkami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 20.01.2013 07:27
dobre
Grażyna13 23.08.2012 08:52
Lubię takie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat