Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso w sosie koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 500 gram
koperek garść
mąka 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek
woda 3 szklanki
kasza pęczak 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso w sosie koperkowym

Kaszę płuczemy i dodajemy do gotującej się wody z odrobiną soli. Doprowadzamy do wrzenia i obniżamy gaz na mały ogień i gotujemy przez 10 minut. Kolejno zawijamy w ręcznik i wkładamy w pościel, aby kasza nam doszła. Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do rozgrzanego garnka. Dusimy od czasu do czasu mieszając. Czekamy, aż mięso wypuści soki i zalewamy szklanką wody (ewentualnie więcej jak lubicie) - gotujemy dodając sól do smaku i przyprawę kucharek. Gdy mięso będzie już miękkie zagęszczamy roztrzepaną mąkę z wodą. Dodajemy koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 08.02.2015 12:58
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak