Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe z kośćmi 1/2 kg
sos pieczeniowy 1 op.
cebula biała 1 szt.
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso w sosie

Kroki postępowania

1
Mięso dzielimy na małe kawałeczki, zalewamy litrą wody i 1/4 łyżeczki soli i gotujemy do miękkości.
Krok 1 - Mięso w sosie foto
2
Gdy już będzie miękkie przekładamy do wysokiej patelni (razem z wywarem).Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę.
Krok 2 - Mięso w sosie foto
3
W pół szklanki wywaru rozkłócamy sos i wlewamy do reszty.
Krok 3 - Mięso w sosie foto
4
Gotujemy jeszcze chwilkę na małym ogniu.
Krok 4 - Mięso w sosie foto
5
Gotowe!
Krok 5 - Mięso w sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak