Mięso w pomarańczach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcze duże

    2 sztuki
  • mięso mielone

    60 dag
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

  • Papryka ostra mielona Prymat

    3 szczypty
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • ziarno słonecznika

    3 łyżki
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomarańcze umyć, sparzyć gorącą wodą, osuszyć. Przekroić na połówki, wyciągnąć miąższ i pokroić na małe kawałki. Na rozgrzany olej włożyć mięso oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. , mieszać i podsmażyć. Dodać pokrojone pomarańcze, ziarno słonecznika. Przyprawić przyprawami. Jeszcze parę minut smażyć. Napełniamy połówki pomarańczy farszem. Ułożyć na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do piekarnika na ok 10 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 19.08.2013 20:58
zapowiada się ciekawie i smacznie
Tomasz17 10.07.2011 14:57
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat