Mięso w muszelkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    25 dag
  • makaro duże muszla

    1 op
  • cebula

    1 szt.
  • ser żółty

    10 dag
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • suszone zioła

    1 łyżeczka
  • sól

    5 dag
  • olej

    3 łyżki
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mięso w muszelkach foto
Muszle ugotować według przepisu na opakowaniu, cebulę drobno pokroić , usmażyć na oleju z koncentratem pomidorowym, dodać mielone mięso , przyprawić do smaku i poddusić około 10 minut.
Krok 2 - Mięso w muszelkach foto
Ugotowane muszle nadziewać mięsem, posypać starym żółtym serem
Krok 3 - Mięso w muszelkach foto
Zapiec w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 180 stopni przez 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 20.09.2013 08:40
pyszności!!!!
Katarzyna34 03.02.2013 12:19
Apetyczne
Joannasz3190 02.02.2013 22:35
Świetne i apetyczne :)
ewelinapac 02.02.2013 20:33
napewno bardzo smaczne
gosia56 02.02.2013 20:21
napewno pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat