Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso w miodzie i musztardzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 800 g
olej 2 łyżki
majeranek
kminek
sól
pieprz
miód 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso w miodzie i musztardzie

Kroki postępowania

1
Mięso przygotowuję do pieczenia. Całą kulkę lekko nacinam w kilku miejscach i obsypuję obficie przyprawami - solą, pieprzem, majerankiem i kminkiem. W miseczce mieszam miód z musztardą i całość wcieram dokładnie w mięso.Ja swoje mięso zrobiłam w szybkowarze - to najlepszy sposób aby przyrządzić taki dość gruby kawałek mięsa. Na dno szybkowaru wylewam 2 łyżki oleju - tłuszczyku i chwile obsmażam mięso z wszystkich stron aby skórka była chrupiąca. Następnie zamykam szybkowar i smażę mięso ok 15-20 minut w zależności od szybkowaru.
Krok 1 - Mięso w miodzie i musztardzie foto
2
Następnie przekładam mięso do garnuszka wraz z całym olejem i tłuszczykiem. Dolewam ciut wody. Chwilę jeszcze podgotowuję. Sos zaciągam mąką.
Krok 2 - Mięso w miodzie i musztardzie foto
3
Mięso podaje z makaronem lub z ziemniaczkami.
Krok 3 - Mięso w miodzie i musztardzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 25.04.2013 06:33
ja tez takie robie pyszne
Piotr-21 26.10.2012 09:13
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak