Mięso w majonezie.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    75-90 dag
  • majonez

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • rozmaryn

    1 łyżeczka płaska
  • olej

    2 łyżki
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    12 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dokładnie umyć i osuszyć.Pokroić na ok.1,5 cm plastry. Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Czosnek obrać,grubo posikać. Naczynie żaroodporne posmarować olejem,nagrzać piekarnik do 200 stopni. Wymieszać majonez z rozmarynem ,pieprzem ziołowym,pokrojonymi cebulą i czosnkiem. Plastry mięsa lekko posolić z obu stron i wymieszać z masą majonezową. Wyłożyć mięso do naczynia żaroodpornego wraz z całym majonezem,oprószyć pieprzem.Przykryć pokrywą i wstawić do nagrzanego piekarnika na godzinę. Mięso jest wyjątkowo kruche i smaczne. Podałam z ziemniakami z wody i sałatką m.in.z kapusty,marchwi .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miki47 04.06.2013 09:34
bardzo smacznie, dje smacznie
caralajna 18.09.2012 11:22
ciekawy przepis
Ewa104 03.09.2012 07:30
Wstawiłam od razu,bo to był taki spontan.Sama nie byłam pewna,co chcę otrzymać.Wyszło fajnie.
anemon 03.09.2012 07:14
Mięso wygląda bardzo apetycznie, nigdy w ten sposób nie robiłam wieprzowiny. Jak rozumiem, mięso wymieszane z masą majonezową wstawiasz prosto do piekarnika, nie musi się marynować przez jakiś czas?
misia53 28.08.2012 22:56
Ewcia, smaku narobiłaś , pyszne mięsko upichciłaś.... a ja przecież schudnąć muszę, ale troszkę mięska ruszę....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat