Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso w jogurtowej marynacie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 70 dag
jogurt naturalny 400 ml
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżka
cebula 2 szt
marchew 2 szt
mąka 2-3 łyzki
grzyby suszone 5 sztuk
oliwa 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: mięso w jogurtowej marynacie

Mięso kroimy w kawałki według uznania, jogurt mieszamy dokładnie z oliwą i przyprawą , zalewamy mięso i mieszamy, odstawiamy na noc, grzyby zalewamy ciepłą woda i też odstawiamy na noc.
Następnego dnia wrzucamy mięso razem z marynatą dogranka, dodajemy pokrojoną cebulę , marchewkę i odcedzone grzybki.
Dusimy pod przykryciem do miękkości, co jakiś czas mieszamy, jeśli sos jest za rzadki zaprawiamy mąką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 15.01.2012 11:08
świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak