Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso w galarecie

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 sztuka
udko z kurczaka 2 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
marchew 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler 1/2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
natka pietruszki 1/3 pęczka
Żelatyna wieprzowa Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso w galarecie

Golonkę i udka umyć, zalać wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotować pod przykryciem. Dodać obrane marchewki, seler i pietruszki. Gotować na wolnym ogniu. Kiedy wszystko będzie miękkie wyjąć mięso i pokroić na mniejsze kawałki. Podobnie zrobić z marchewką. Resztę warzyw odrzucić a wywar przelać przez sito. Doprawić do smaku i wymieszać z żelatyną (wg wskazań na opakowaniu). Natkę pietruszki posiekać. Mięso, natkę i marchewkę wymieszać, nakładać do niewielkich pojemniczków. Zalać wywarem. Odstawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 21.05.2015 07:29
lubię takie
Janina 20.05.2015 21:23
Moje ulubione;)
jasiek 20.05.2015 15:20
fajne takie od szklaneczki
agnieszka214 20.05.2015 15:15
lubie takie galaretki
Bernadeta1 20.05.2015 15:03
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak