Mięso w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    ok50 dag
  • wywar mięsny

    0k3 szkl
  • liść laurowy

    1-2 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    5-6 łyżeczek
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa kuchenna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, podzielić na kawałki, zalać wodą i postawić do gotowania. Zalać można ciepłą wodą. Pora oczyścić, umyć i dodać do mięsa. Dodać też liść laurowy i kilka ziaren pieprzu. Doprawić do smaku i gotować do miękkości.

Mięso wyjąć, odlać ok 3 szklanek wywaru i w gorącym rozpuścić żelatynę. Odciąć górę plastikowej butelki po wodzie mineralnej, wypłukać i nałożyć mięso. Zalać tężejącą galaretką i odstawić do stężenia.

Po zastygnięciu wysunąć mięso z butelki i pokroić w plastry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 11.07.2014 10:57
smaczna galaretka z mięskiem
Ela15 22.05.2014 10:06
lubię takie mięsko
Margo1 07.09.2013 17:23
apetyczna roladka
Habibi 08.06.2013 18:24
w butelkach po wodzie można zrobić wiele smakołyków - mam wypraktykowane od lat :) galareta, salceson, owocowe galaretki i inne desery z żelatyną, etc
katarzynka455 06.06.2013 21:40
Dziękuję Wam pięknie za mile komentarze:):)
kriko 06.06.2013 20:48
super wyglada
Ewa104 06.06.2013 18:42
Bardzo mi się podoba Twój przepis.
Krzysztof15 06.06.2013 18:25
super miesko
magdziorka6 06.06.2013 17:56
będą smaczne kanapki
Marta11 06.06.2013 17:34
wyglada bardzo apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat