Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso wieprzowe
ok50 dag -
wywar mięsny
0k3 szkl -
Liść laurowy suszony Prymat
1-2 szt -
Żelatyna wieprzowa Prymat
5-6 łyżeczek -
sól
-
pieprz
-
przyprawa kuchenna
Sposób przygotowania
Mięso wyjąć, odlać ok 3 szklanek wywaru i w gorącym rozpuścić żelatynę. Odciąć górę plastikowej butelki po wodzie mineralnej, wypłukać i nałożyć mięso. Zalać tężejącą galaretką i odstawić do stężenia.
Po zastygnięciu wysunąć mięso z butelki i pokroić w plastry.
Komentarze (18)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (8)