Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso szynkowe na obiad

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso szynkowe wieprzowe 50 dag
czosnek 1 ząbek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
przyprawa do potraw do smaku
surówka
marchewka 1 szt
olej 3 łyżki
cebula 1 szt
sól i pieprz do smaku
Szczypiorek cienki
kapusta kiszona 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso szynkowe na obiad

Mięso kroimy w 1 cm plastry. Dusimy z papryką, masłem, jarzynką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i niewielką ilością wody, ciągle podlewając.
Surówka:
Kapustę kroimy, dodajemy startą na tarce marchewkę, cebulkę obraną i pokrojoną w kostkę. Przyprawiamy i mieszamy z olejem. Podajemy z mięsem posypanym szczypiorkiem i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 04.06.2013 08:51
ciekawy pomysł
caralajna 06.04.2013 07:22
niezwykle apetyczne
Kasnaj 18.02.2013 20:26
pycha :)
Misada 18.02.2013 14:48
pysznie
Krzysiek3 18.02.2013 14:42
super
Klisza 18.02.2013 14:36
ekstra
Iwka 18.02.2013 14:31
pysznie
Silver Teaspoon 18.02.2013 14:22
pysznie
Simeo 18.02.2013 14:18
apetycznie wygląda
IwonaDD 18.02.2013 13:53
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak