Mięso szynkowe na obiad

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso szynkowe wieprzowe

    50 dag
  • czosnek

    1 ząbek
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżka
  • przyprawa do potraw

    do smaku
  • surówka

  • marchewka

    1 szt
  • olej

    3 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Szczypiorek cienki

  • kapusta kiszona

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w 1 cm plastry. Dusimy z papryką, masłem, jarzynką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i niewielką ilością wody, ciągle podlewając.
Surówka:
Kapustę kroimy, dodajemy startą na tarce marchewkę, cebulkę obraną i pokrojoną w kostkę. Przyprawiamy i mieszamy z olejem. Podajemy z mięsem posypanym szczypiorkiem i ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Granita 04.06.2013 08:51
ciekawy pomysł
caralajna 06.04.2013 07:22
niezwykle apetyczne
Kasnaj 18.02.2013 20:26
pycha :)
Misada 18.02.2013 14:48
pysznie
Krzysiek3 18.02.2013 14:42
super
Klisza 18.02.2013 14:36
ekstra
Iwka 18.02.2013 14:31
pysznie
Silver Teaspoon 18.02.2013 14:22
pysznie
Simeo 18.02.2013 14:18
apetycznie wygląda
IwonaDD 18.02.2013 13:53
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat