Mięso podsmażane do słoika

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    3 kg
  • Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

    60 gram
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    2 łyżeczki
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    7 sztuk
  • Liść laurowy suszony Prymat

    7 sztuk
  • czosnek

    4 główki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mięso podsmażane do słoika foto
Mięso zmielić przez maszynkę o średnich oczkach. Czosnek obrać, drobno pokroić. Dodać do mięsa.
Krok 2 - Mięso podsmażane do słoika foto
Wsypać pieprz czarny, ziołowy i sól. Składniki dokładnie wymieszać. Miskę z mięsem wstawić na 6 godzin do lodówki.
Krok 3 - Mięso podsmażane do słoika foto
Po czasie 6 godzin mięso porcjami wykładać na patelnie i podsmażać.
Krok 4 - Mięso podsmażane do słoika foto
Słoiki umyć płynem do naczyń. Wyparzyć w 50 stopniach w piekarniku. Do wyparzonych słoików nakładać podsmażone mięso, zostawiać 2-3 cm. Z tej porcji wyszło 7 słoików po 0,45 ml.
Krok 5 - Mięso podsmażane do słoika foto
Na wierzchu w każdym słoiku układać po 1 liściu laurowym i 1 zielu angielskim.

Słoiki zakręcić. Włożyć do garnka z grubym dnem. Zalać wodą do 3/4 wysokości. Pasteryzować przez godzinę przez trzy dni. Przechowywać w lodówce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 03.02.2015 13:42
Na pewno bardzo dobre
Justi2401 30.01.2015 15:13
Mniam, pyszne z chlebkiem :) bardzo lubię :)
Joannasz3190 30.01.2015 12:13
Pyszności :)
jagoda5913 30.01.2015 11:31
Dobry sposõb

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat