Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso podsmażane do słoika

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 3 kg
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 60 gram
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 7 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 7 sztuk
czosnek 4 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso podsmażane do słoika

Kroki postępowania

1
Mięso zmielić przez maszynkę o średnich oczkach. Czosnek obrać, drobno pokroić. Dodać do mięsa.
Krok 1 - Mięso podsmażane do słoika foto
2
Wsypać pieprz czarny, ziołowy i sól. Składniki dokładnie wymieszać. Miskę z mięsem wstawić na 6 godzin do lodówki.
Krok 2 - Mięso podsmażane do słoika foto
3
Po czasie 6 godzin mięso porcjami wykładać na patelnie i podsmażać.
Krok 3 - Mięso podsmażane do słoika foto
4
Słoiki umyć płynem do naczyń. Wyparzyć w 50 stopniach w piekarniku. Do wyparzonych słoików nakładać podsmażone mięso, zostawiać 2-3 cm. Z tej porcji wyszło 7 słoików po 0,45 ml.
Krok 4 - Mięso podsmażane do słoika foto
5
Na wierzchu w każdym słoiku układać po 1 liściu laurowym i 1 zielu angielskim.

Słoiki zakręcić. Włożyć do garnka z grubym dnem. Zalać wodą do 3/4 wysokości. Pasteryzować przez godzinę przez trzy dni. Przechowywać w lodówce.
Krok 5 - Mięso podsmażane do słoika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.02.2015 13:42
Na pewno bardzo dobre
Justi2401 30.01.2015 15:13
Mniam, pyszne z chlebkiem :) bardzo lubię :)
Joannasz3190 30.01.2015 12:13
Pyszności :)
jagoda5913 30.01.2015 11:31
Dobry sposõb

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak