Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso na roladki z mlecznej marynaty

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa ok 70 dag
pieczarki ok 15 szt
cebula 1/2 szt
sól
pieprz
olej
marynata
mleko 2-3 szkl
cebula 2 szt średnie
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso na roladki z mlecznej marynaty

Mięso i cebulę pokroić w plastry. Plastry mięsa przełożyć cebulą oraz liśćmi laurowymi i zalać mlekiem. Odstawić na ok 3 godz albo na noc.

Pieczarki pokroić w plastry i odparować na patelni. Podlać odrobiną oleju albo dodać masło i chwilę dusić. Zdjąć z patelni, dodać drobno pokrojoną cebulę, łyżkę tartej bułki. Wymieszać i doprawić do smaku.
Mięso wyjąć z marynaty, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Nakładać pieczarki i zwijać roladki. Można spiąć wykałaczką.
Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Podlać bulionem i skropić olejem, przykryć folią aluminiową.
Odkryć po ok 20 min i piec do miękkości ok 30 min w 190 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.05.2017 13:17
wyglądają pysznie
Ola1young 29.04.2017 18:31
apetycznie wygląda :)
Wafelek2601 29.04.2017 09:29
Świetne roladki
MagdalenaIC 28.04.2017 16:15
Pysznie :)
Janina 28.04.2017 16:07
Smaczna propozycja;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak