Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łopatka wieprzowa
ok 70 dag -
pieczarki
ok 15 szt -
cebula
1/2 szt -
sól
-
pieprz
-
olej
-
marynata
-
mleko
2-3 szkl -
cebula
2 szt średnie -
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sposób przygotowania
Pieczarki pokroić w plastry i odparować na patelni. Podlać odrobiną oleju albo dodać masło i chwilę dusić. Zdjąć z patelni, dodać drobno pokrojoną cebulę, łyżkę tartej bułki. Wymieszać i doprawić do smaku.
Mięso wyjąć z marynaty, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Nakładać pieczarki i zwijać roladki. Można spiąć wykałaczką.
Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Podlać bulionem i skropić olejem, przykryć folią aluminiową.
Odkryć po ok 20 min i piec do miękkości ok 30 min w 190 stopniach.
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się