Mięso na roladki z mlecznej marynaty

Mięso na roladki z mlecznej marynaty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    ok 70 dag
  • pieczarki

    ok 15 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • sól

  • pieprz

  • olej

  • marynata

  • mleko

    2-3 szkl
  • cebula

    2 szt średnie
  • liść laurowy

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso i cebulę pokroić w plastry. Plastry mięsa przełożyć cebulą oraz liśćmi laurowymi i zalać mlekiem. Odstawić na ok 3 godz albo na noc.

Pieczarki pokroić w plastry i odparować na patelni. Podlać odrobiną oleju albo dodać masło i chwilę dusić. Zdjąć z patelni, dodać drobno pokrojoną cebulę, łyżkę tartej bułki. Wymieszać i doprawić do smaku.
Mięso wyjąć z marynaty, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Nakładać pieczarki i zwijać roladki. Można spiąć wykałaczką.
Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Podlać bulionem i skropić olejem, przykryć folią aluminiową.
Odkryć po ok 20 min i piec do miękkości ok 30 min w 190 stopniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

04.05.2017 13:17
wyglądają pysznie

Ola1young

29.04.2017 18:31
apetycznie wygląda :)

Wafelek2601

29.04.2017 09:29
Świetne roladki

MagdalenaIC

28.04.2017 16:15
Pysznie :)

Janina

28.04.2017 16:07
Smaczna propozycja;))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat