Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso mielone z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 30 dkg
cebula 1/2 sztuki
przyprawa do zup w płynie 4 łyżki
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
jajko 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso mielone z jajkiem

Mięso wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą, wyciśniętym czosnkiem, surowym jajkiem, pieprzem, przyprawą w płynie, bułką tartą i 1 łyżką majeranku. Połowę mięsnej masy wyłożyć do wysmarowanej olejem foremki, na środku ułożyć przepołowione jajka (bez skorupek), przykryć pozostałą częścią mięsa. Na wierzchu posypać resztą majeranku. Piec ok.50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 14.09.2012 21:14
Z pewnością by mi smakowało.
Marlena/Kinia 01.02.2012 09:45
może być smaczne
kotlet 25.09.2011 23:35
sposób godny wypróbowania- ja zawsze robiłem tradycyjnie ...
Weronika_eM 01.07.2011 20:02
mój mąż takie uwielbia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak