Mięso mielone z jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    30 dkg
  • cebula

    1/2 sztuki
  • przyprawa do zup w płynie

    4 łyżki
  • pieprz do smaku

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • jajko

    1 sztuka
  • jajko ugotowane na twardo

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą, wyciśniętym czosnkiem, surowym jajkiem, pieprzem, przyprawą w płynie, bułką tartą i 1 łyżką majeranku. Połowę mięsnej masy wyłożyć do wysmarowanej olejem foremki, na środku ułożyć przepołowione jajka (bez skorupek), przykryć pozostałą częścią mięsa. Na wierzchu posypać resztą majeranku. Piec ok.50 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sroczka 14.09.2012 21:14
Z pewnością by mi smakowało.
Marlena/Kinia 01.02.2012 09:45
może być smaczne
kotlet 25.09.2011 23:35
sposób godny wypróbowania- ja zawsze robiłem tradycyjnie ...
Weronika_eM 01.07.2011 20:02
mój mąż takie uwielbia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat