Mięso mielone z cebulką smażone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone drobiowe

    500 g
  • cebula

    1 szt
  • oliwa

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać mięso mielone , wymieszać, posolić i podsmażyć, dodać szklankę wody, dusić do miękkości mięso, aby woda wyparowała. Na drugiej patelni podsmażyć na oliwie pokrojoną cebulkę. Cebulkę połączyć z mięsem i jeszcze chwilkę dusić. Doprawić do smaku przyprawami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka_86 17.06.2011 08:55
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat