Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso mielone w sosie śmietanowym

4.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dkg
cebula 1/2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
przyprawa w płynie 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
olej do smażenia
mąka pszenna 2 łyżki
śmietana kremówka 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso mielone w sosie śmietanowym

Kroki postępowania

1
Do mięsa (użyłam zmielonej łopatki) dodać pokrojoną w kostkę cebulę, przyprawę w płynie, posiekany czosnek, mieloną paprykę, zioła, pieprz i gałkę muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Mięso mielone w sosie śmietanowym foto
2
Mięsną masę wrzucić na rozgrzany na patelni olej. Smażyć, cały czas mieszając, aż mięso się zetnie.
Krok 2 - Mięso mielone w sosie śmietanowym foto
3
Mięso oprószyć mąką, wymieszać.
Krok 3 - Mięso mielone w sosie śmietanowym foto
4
Do mięsa wlać śmietanę i pół szklanki wody.
Krok 4 - Mięso mielone w sosie śmietanowym foto
5
Wszystko zagotować, cały czas mieszając. Podawać np.z makaronem.
Krok 5 - Mięso mielone w sosie śmietanowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 14.04.2014 13:36
super smaczne mięsko na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak