Mięso mielone w boczku na grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    40 dkg
  • pieprz do smaku

  • cebula

    1/2 sztuki
  • czosnek

    3 ząbki
  • przyprawa do zup w płynie

    3-4 łyżki
  • boczek wędzony

    10-12 plasterków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wymieszać z pieprzem, przyprawą w płynie, pokrojoną w kostkę cebulą i wyciśniętym czosnkiem. Z mięsa formować kulki. Każdą zawinąć w plasterek boczku, spiąć wykałaczką. Kłaść na grilla i grillować na rumiano.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sroczka 12.10.2012 22:48
Fajny pomysł. Z chęcią wypróbuję.
Weronika_eM 14.12.2011 13:07
bardzo smakowite
Emiliozo 05.08.2011 17:07
co za pomysłowość!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat