Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso mielone, ryż, kapusta czyli gołąbki

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
mięso mieone 70 dag
ryż 2,5 szklanki
jajko 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
koper 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/3 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
ser żółty 2 garści startego na tarce

Przepis i sposób przygotowania na: mięso mielone, ryż, kapusta czyli gołąbki

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno siekamy. Wrzucamy do garnka z wodą, podduszamy ją ok 5 minut,
Krok 1 - mięso mielone, ryż, kapusta czyli gołąbki foto
2
dodajemy ryż , gdy ryż zmięknie, odcedzamy na durszlaku i dobrze odciskamy
Krok 2 - mięso mielone, ryż, kapusta czyli gołąbki foto
3
dodajemy start ser, siekamy koper i natkę.
Krok 3 - mięso mielone, ryż, kapusta czyli gołąbki foto
4
Do kapusty dodajemy mięso , jajka, mieszamy. Doprawiamy do smaku przyprawami. Forujemy A'la kotlet, w środek wkładamy trochę koperku i natki i ponownie formujemy.


Formujemy gołąbki. pieczemy na oleju na złoty kolor.
Krok 4 - mięso mielone, ryż, kapusta czyli gołąbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 14.11.2013 07:14
Gołąbki inaczej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak