Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso mielone po rosyjsku

4.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Danie

mięso mielone wołowo-wieprzowe 600 g
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
por 1 sztuka
cebula 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
śmietana 18 proc 150 g
bulion 300 ml
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżeczki
majeranek 4 gałązki

Przyprawy

sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso mielone po rosyjsku

Kroki postępowania

1
Papryki myjemy, usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy w paski. Cebule kroimy w kostkę, a pora w krążki. Na oleju smażymy mięso mielone przez 10 minut.
Krok 1 - Mięso mielone po rosyjsku foto
2
Do mięsa dodajemy warzywa i smażymy razem 2 minuty. Kolejno dodajemy koncentrat, musztardę bulion i gałązki majeranku (bądź suszony) i dusimy pod przykryciem 5-10 minut, aż warzywa zmiękną, ale nie będą się rozpadać.
Krok 2 - Mięso mielone po rosyjsku foto
3
Danie doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką do smaku. Po tym czasie dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Tak przygotowane mięso podajemy z bagietką lub makaronem. Życzę smacznego ;)
Krok 3 - Mięso mielone po rosyjsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 29.04.2016 11:40
ciekawe danie
Pani Domu 06.08.2015 10:13
wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak