Mięso mielone mieszane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    30 dkg
  • karczek

    30 dkg
  • filet z indyka

    50 dkg
  • jajko

    2
  • bułki czerstwe

    2
  • czosnek

    5 ząbków
  • pieprz

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • olej do smażenia

  • mleko

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięsa mielimy. Bułki moczymy w mleku i odciskamy. Cebulę i czosnek siekamy, wszystko dodajemy do mięsa oraz wbijamy jajka. Doprawiamy do smaku i wyrabiamy na jednolita masę. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i pieczemy z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 11.12.2013 14:13
bardzo fajne
ben-ka 30.06.2013 14:16
bardzo smaczne kotleciki.
romanrafal 02.06.2013 09:06
smaczne mięsko
RenataZ-et 05.12.2012 22:18
smaczne
mirosława4 24.09.2012 19:32
szybkie proste i zarazem smaczne danie
Wafelek2601 22.09.2012 09:45
Super
IKrakowianka 07.03.2012 22:08
pyszne kotleciki
Dorota59 31.01.2012 14:47
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat