Mięso mielone a\'la sapagetti

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • cebula

    1 sztuka
  • Pomysł na spagetti napoli

    1 opakowanie
  • Mój przepis na spaghetti bolognese Prymat

    1 opakowanie
  • woda

    500 ml
  • żółty ser

  • chili

  • olej

  • makaron rurki

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone przyprawiamy Kucharkiem. Mięso mielone smażymy na odrobinie oleju. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Dusimy. Do miski wsypujemy Pomysły na Napoli i Boloński, zalewamy zimną wodą i dokładnie mieszamy. Następnie dolewamy do mięsa i cebuli. Mieszamy i gotujemy przez 20 minut na małym ogniu. W międzyczasie dodajemy starty żółty ser i mieszamy. Przyprawiamy chili. Podajemy z makaronem rurki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat