Mięso- marchewkowa zupa pomidorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartka z kurczaka

    2 sztuki
  • marchewka

    2 sztuki
  • woda

    3 litry
  • makaron świderki

    1 opakowanie
  • sól

  • koncentrat pomidorowy

    15 dag
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • pietruszka

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ćwiartki z kurczaka myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i wstawiamy na ogień. Dodajemy ziele, liść laurowy i pieprz ziarnisty. Gotujemy. Marchewki i pietruszkę ścieramy na jarzynówce. Gdy mięso będzie ugotowane dodajemy do zupy warzywa. Mięso wyjmujemy, oddzielamy od kości i drobno kroimy. Dodajemy do zupy. Gdy warzywa będą miękkie zaprawiamy zupę koncentratem i śmietaną. Dodajemy do smaku sól oraz pieprz wedle uważania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 02.08.2012 08:32
ciekawa
Justyna Jussstiii 07.07.2012 13:57
super
Rafał10 05.07.2012 10:59
mniam! taką bym z chęcią wsunęła !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat