Mięso jakich wiele, czyli karczek pod smaczną pierzynką :)

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karczek

    1 kg
  • cebula

    2-3 szt
  • pieczarki

    300 g
  • żółty ser

    300 g
  • keczup pikantny

  • majonez

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mięso jakich wiele, czyli karczek pod smaczną pierzynką :) foto
Karczek opłukać, pokroić, rozklepać i zabejcować keczupem. Pozostawić na noc w lodówce.
Krok 2 - Mięso jakich wiele, czyli karczek pod smaczną pierzynką :) foto
Cebulę i pieczarki pokroić, ser zetrzeć na grubych oczkach.Na wysmarowanej tłuszczem blasze układać mięso, na które kładziemy cebulę i pieczarki.
Krok 3 - Mięso jakich wiele, czyli karczek pod smaczną pierzynką :) foto
Całość obficie posypujemy startym, żółtym serem. Następnie na każdy kawałek mięsa kładziemy łyżkę majonezu i posypujemy suszona bazylią.
Krok 4 - Mięso jakich wiele, czyli karczek pod smaczną pierzynką :) foto
Pieczemy w piekarniku w temp. 170 stopni przez ok. 60-65 min.
Krok 5 - Mięso jakich wiele, czyli karczek pod smaczną pierzynką :) foto
Mięso po upieczeniu jest soczyste :)
SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 26.01.2014 14:32
dobre mięsko na szybki obiadek :)
Mniam 25.01.2014 12:42
Czasami piekę w ten sposób karkówkę i polecam. Bardzo smaczne mięsko :)
ONY_za_kare 25.01.2014 12:27
wspaniała karkóweczka
gosia56 25.01.2014 09:43
pyszne mięsko
irenka 24.01.2014 19:26
ciekawy przepis,mięsko wygląda bardzo apetycznie
Olga_SK 24.01.2014 15:16
W prostocie siła - mało składników a mięsko na pewno pyszne :)
Alex_M 24.01.2014 13:52
pyszne mięsko :)
fotoviderek 24.01.2014 12:44
Mięsko pierwsza klasa :)
margaret 24.01.2014 12:16
fajne mięsko, apetycznie wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat