Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone indycze
400 gram -
szpinak
200 gram -
cebula biała
1 -
sól
-
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
-
czosnek
-
papryka
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
jajko
2 -
śmietana
-
cebula czerwona
1 -
chili
-
oliwa
-
curry
Przepis i sposób przygotowania Mięso indycze ze szpinakiem
Mięso smażymy na oliwie z oliwek.
Szpinak dusimy na patelni, doprawiamy go solą, pieprzem, czosnkiem i chili. Dodajemy śmietanę. Trzymamy na lekkim ogniu do uzykania jednolitej konsystencji.
Na mięso nakładamy szpinak i podajemy do jedzenia.
Komentarze (7)