Mięso indycze ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone indycze

    400 gram
  • szpinak

    200 gram
  • cebula biała

    1
  • sól

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • czosnek

  • papryka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

    2
  • śmietana

  • cebula czerwona

    1
  • chili

  • oliwa

  • curry

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone indycze doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, papryką, curry. Dodajmy pokrojoną cebule białą i czerwoną. Wszystko mieszamy dokładnie, dodajemy jajko i bułkę tartą. Formujemy placek. Odstawiamy na ok. 20 minut do lodówki.
Mięso smażymy na oliwie z oliwek.
Szpinak dusimy na patelni, doprawiamy go solą, pieprzem, czosnkiem i chili. Dodajemy śmietanę. Trzymamy na lekkim ogniu do uzykania jednolitej konsystencji.
Na mięso nakładamy szpinak i podajemy do jedzenia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 02.08.2013 13:04
ciekawie się prezentuje
bami 26.04.2012 22:17
Ciekawe danie :)
izoldaaa6 04.01.2012 12:40
wszędzie ostatnio szpinak widzę, muszę chyba też coś z nim stworzyć i spróbować, ten indyczek może być
plocia 01.12.2011 20:32
szpinakowy wytwór :) ciekawa jestem jak to smakuje w rzeczywistości
iga2 29.07.2011 22:06
pyszności
IlonaAlbertos 27.12.2010 23:12
Uwielbiam szpinak :)
gosia47-47 17.11.2010 15:15
doskonały

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat