Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso gyros z frytkami i sosem paprykowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 0,5 kg
przyprawa do gyrosu do smaku
frytki pół opakowania
sól do smaku
olej do smażenia pół szklanki
majonez 3 łyżki
papryka mielona do smaku
keczup pikantny 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso gyros z frytkami i sosem paprykowym

Piekarnik nagrzej do 200 stopni Celsjusza. Na blasze poukładaj frytki i piecz je około 20 minut.

Karkówkę pokrój na małe kawałki, obsyp obficie przyprawą do gyrosa. Dodaj sól do smaku. Olej rozgrzej na dużej patelni. Mięso smaż co najmniej 20 minut, mieszając od czasu do czasu i posypując jeszcze raz przyprawą gyros.

Do miseczki włóż trzy łyżki majonezu, jedną keczupu pikantnego i sporo papryki mielonej. Sos dokładnie wymieszaj.

Kiedy frytki i mięso będą gotowe, ułóż je na jednym talerzu. Jedz, maczając kolejne kęsy w sosie paprykowym.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tetiana 11.12.2010 22:53
wypróbuję!;)
perla 29.11.2010 11:07
Smaczne i proste :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak