Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso gyros

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
przyprawa do gyrosa 2 łyżki
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso gyros

Kroki postępowania

1
Fileta myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę.
Krok 1 - Mięso gyros foto
2
Wkładamy do miski, przyprawiamy obficie przyprawą do kebaba i gyrosa.
Krok 2 - Mięso gyros foto
3
Następnie dodajemy oliwę i całość mieszamy, odstawiamy do lodówki na godzinę.
Krok 3 - Mięso gyros foto
4
Po tym czasie rozgrzewamy patelnię i wkładamy na nią nasze mięso na gyrosa.
Krok 4 - Mięso gyros foto
5
Smażymy około 5 minut stale mieszając, aby każdy kawałek mięsa mógł się usmażyć.
Krok 5 - Mięso gyros foto
6
Uzyskaliśmy pyszne pikantne mięsko które możemy dodawać do sałatek, do kebabów lub tortilli jak i jako dodatek do ziemniaków lub frytek.
Krok 6 - Mięso gyros foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sandranowa26
sandranowa26 05.07.2013 00:06
A ja takie mięsko wykorzystuję jeszcze do sałatki gyros i powstaje coś takiego - http://salatkagyros.pl/ :)
Monia 28.06.2013 21:45
Często robię też w ten sposób mięsko ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak