Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso gulaszowe z marchewką w pomidorach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 60 dag
marchew 2 szt
cebula 1 szt duża
papryka czerwona 1 szt
sok pomidorowy 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
olej do smażenia
masło 1 łyżka

Porada

Zamiast soku pomidorowego możemy dodać drobno pokrojone pomidory a dla zaostrzenia smaku ostrą papryczkę i czosnek.

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso gulaszowe z marchewką w pomidorach

Kroki postępowania

1
Mięso gulaszowe oczyszczamy z błon, opłukujemy i osuszamy. Marchew obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy marchew i cebulę. Po ok. 10 min. dodajemy tłuszcz, mięso i podsmażamy na rumiano. Oprószamy przyprawami.
Krok 1 - Mięso gulaszowe z marchewką w pomidorach foto
2
Do zrumienionego mięsa dodajemy pokrojoną paprykę, koncentrat i sok pomidorowy.
Krok 2 - Mięso gulaszowe z marchewką w pomidorach foto
3
Wszystko doprawiamy do smaku i gotujemy na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie.
Krok 3 - Mięso gulaszowe z marchewką w pomidorach foto
4
Podajemy z kaszą, ryżem, ziemniakami lub pieczywem.
Krok 4 - Mięso gulaszowe z marchewką w pomidorach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak