mięso gotowane w kwaśnym mleku

mięso gotowane w kwaśnym mleku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    500 g
  • cebula

    1 szt
  • zsiadłe mleko

    1 szkl
  • papryka czerwona

    1 szt
  • natka pietruszki

  • masło

    30 g
  • Goździki całe Prymat

    6 szt
  • mączka kokosowa

    1 łyżeczka
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżeczka
  • imbir

    1/2 łyżeczki
  • czosnek

    6 ząbków
  • pomidory

    2 szt
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukane mięso pokrajać na kawałki, włożyć do rondla, zalać zsiadłym mlekiem, posolić i gotować na bardzo wolnym ogniu pod przykryciem, aż płyn wyparuje. W drugim rondlu przesmażyć na sklarowanym maśle pokrajaną na plastry cebulę, dodając proszek curry, imbir, roztarty czosnek, paprykę w paski, pokrojone na plastry pomidory, mączkę kokosową i łyżkę posiekanej naci pietruszki; przyprawić solą. Do cebuli dodać ugotowane mięso, wymieszać dobrze i trzymać 10—15 min. na bardzo małym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat