Mięso gotowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    0,5 kg.
  • buraki czerwone

    3 sztuki
  • jabłko

    1 sztuka
  • seler

    0,5 sztuki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • barszcz czerwony

    1 opakowanie
  • liść laurowy

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso gotujemy z selerem i liściem laurowym do miękkości. Buraki ścieramy na tartce, dusimy na maśle z dodatkiem łyżeczki barszczu czerwonego, jabłko pokrojone na ćwiartki dusimy na patelni. Mięso podduszamy na patelni ok. 5 minut.Przyprawiamy solą, pieprzem. podajemy razem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dianix 01.12.2012 21:19
pyszniutkie
Aneta41 09.11.2012 19:13
ekstra;)
sara1 22.03.2012 09:22
bardzo lubię mięso gotowane
Aneta2604 08.01.2012 00:04
fajny przepis
Ewa95 21.12.2011 09:57
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat