Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso duszone z sosem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
cebula 3 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
przyprawa do potraw 1 szczypta
olej 8 łyż.
woda 2 szkl.
mąka 4 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso duszone z sosem

Mięso myję i kroję na dość grube plastry lub kawałki. Cebulę obieram i kroję w grubą kostkę. Wszystkie składniki przekładam do dużej miski i doprawiam solą, pieprzem i jarzynką. Na głębokiej patelni rozgrzewam olej i wkładam mięso. Smażę do uzyskania złotego koloru. Zalewam całość 2 szklankami wody. Gotuję pod przykryciem do miękkości. Po ugotowaniu wyjmuję mięso, a do wywaru wsypuję mąkę rozprowadzoną z wodą. Mąkę dodaję stopniowo energicznie mieszając. Mięso podaję z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak