Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso duszone według Anusi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso od szynki 800 gram
mąka 4-5 łyżek
masło 3-4 łyżki
Sos pieczeniowy ciemny 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso duszone według Anusi

Kroki postępowania

1
Mięso od szynki (może też być karkówka lub łopatka) umyć, osuszyć papierowym recznikiem, pokroić na kawałki.
Krok 1 - Mięso duszone według Anusi foto
2
Każdy kawałek mięsa obtoczyc w mące i smażyć na rozgrzanym maśle.
Krok 2 - Mięso duszone według Anusi foto
3
Podsmażone mięso zalać wodą (taż żeby je przykryła) i dusic na wolnym ogniu do miekkości dodając liście laurowe.
Krok 3 - Mięso duszone według Anusi foto
4
Sos zrobic według przepisu na opakowaniu i połączyć z miesem. Gotować jeszcze chwilkę.
Krok 4 - Mięso duszone według Anusi foto
5
Podawać z ziemniakami i sałatką (u mnie akurat z zielonych pomidorów).
Krok 5 - Mięso duszone według Anusi foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 30.08.2013 22:33
bardzo smaczne mięsko:-)
Bernadeta1 30.08.2013 17:04
lubię takie mięsko
erym 08.08.2013 09:39
mniam mniam!
Motorek 02.08.2013 09:00
smaczne mięsko
ankaryba 13.07.2013 23:07
smaczne :-)
Ada-Gaba 26.05.2013 16:00
smaczny obiadek
dianix 12.04.2013 20:52
smakowite miesko
miki47 28.03.2013 09:14
bardzo smacznie
gosia56 25.03.2013 14:04
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak