Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso duszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 0,5 kg
cebula biała 1 sztuka
marchew 2 sztuka
seler 1/2 sztuka
pietruszka 1/2 sztuka
musztarda 1 łyżka
mąka
sól
kostka mięsna
pieprz
majeranek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ziele angielskie
papryczka chili

Przepis i sposób przygotowania na: mięso duszone

Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Cebulę, marchewkę kroimy w kostkę talarki jak kto woli. Podsmażone mięso przesypujemy do garnka zalewamy woda dodajemy kostkę mięsną, liść laurowy i ziele angielskie, pietruszkę i seler.Gdy woda będzie się gotować zmniejszamy ogień tak aby mięso się tylko dusiło, dodajemy w tedy marchew i cebulę i łyżkę musztardy, przyprawiamy do smaku według uznania, gdy mięso będzie już miękkie a sos niedostatecznie gesty możemy dodać mąkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 10.11.2012 17:44
fajen miesko
Małgorzata106 09.11.2012 19:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak