Mięso do słoików

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    4 ząbki
  • sól

  • pieprz

  • liść laurowy

  • karkówka

    bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na większe kawałki, dodać soli, pieprzu, czosnku, wymieszać odstawić na cały dzień lub noc w zimne miejsce. Po tym czasie wyrzucić czosnek, liść laurowy, mięso wkładać do słoików (do każdego słoika dodać po 2 kostki boczku ze skórą!!!, żeby galaretka stężała, która pojawi się w słoiku po ugotowaniu). Gotować ok. 3h. Mięso idealne do kanapek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iziona 02.10.2012 08:19
Coś pysznego, bardzo lubię takie mięsko
Zdzisław 02.10.2012 01:22
dla mnie do chleba do pracy super
kasienka23 01.10.2012 21:49
pyszne mięsko
magdziorka6 01.10.2012 21:26
fajny pomysł
adelajda 01.10.2012 21:21
muszę wypróbować !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat