Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso do słoików

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 4 ząbki
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
karkówka bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso do słoików

Mięso pokroić na większe kawałki, dodać soli, pieprzu, czosnku, wymieszać odstawić na cały dzień lub noc w zimne miejsce. Po tym czasie wyrzucić czosnek, liść laurowy, mięso wkładać do słoików (do każdego słoika dodać po 2 kostki boczku ze skórą!!!, żeby galaretka stężała, która pojawi się w słoiku po ugotowaniu). Gotować ok. 3h. Mięso idealne do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 02.10.2012 08:19
Coś pysznego, bardzo lubię takie mięsko
Zdzisław 02.10.2012 01:22
dla mnie do chleba do pracy super
kasienka23 01.10.2012 21:49
pyszne mięsko
magdziorka6 01.10.2012 21:26
fajny pomysł
adelajda 01.10.2012 21:21
muszę wypróbować !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak