Mięso do hamburgerów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    0,5 kg
  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • cebula

    0,5-1 szt.
  • olej

    1-2 łyżki
  • jajko

    1 szt.
  • pieprz

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodajemy drobno pokrojoną cebulę, olej, jajko oraz drobno posiekaną pietruszkę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Całość pozostawiamy na około 1 godziny w lodówce. Następnie formujemy kotleciki dowolnej wielkości ale nie grubsze niż 1,5 cm. Mięso pieczemy przez około 10 minut na mocno rozgrzanej teflonowej patelni. Pieczemy bez tłuszczu!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 18.10.2013 10:32
smaczne i zdrowe
mela25 15.06.2013 16:35
bardzo smacze
cooleczka 09.05.2013 16:11
uwielbiam domowe hamburgery :)
reniatka 04.04.2013 09:26
bardzo fajne i pożywne
jozefinach 28.02.2013 09:55
Domowe hamburgery są najlepsze.
fotoviderek 19.02.2013 07:43
Dobrze przygotowane :)
MAR3STA 23.01.2013 19:31
pyszne mięsko
Angelika10 06.12.2012 20:28
smaczne
magduś83 21.11.2012 21:27
takie hamburgery musza byc pyszne
Ewa6274879 30.10.2012 21:33
im prościej tym smaczniej :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat