mięso a'la gyros

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    0.5 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • przyprawa do gyrosa

    3 łyżki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • smalec

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę ugotować w wodzie z odrobiną kucharka, około godziny. Następnie pokroić w cienkie paski. Smażyć na rozgrzanym oleju bądź smalcu, około 10 minut. Do tego dodać pokrojoną w plasterki cebulę, i smażyć pod przykryciem. Dodać przyprawę do gyrosa. Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krystyna330 01.10.2013 08:37
robię podobne
gosia56 16.08.2013 18:50
napewno pyszne mięsko
gusia1000 24.09.2012 15:00
Dla mięsożerców-znakomitość.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat