Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso a'la gyros

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0.5 kg
cebula 1 sztuka
przyprawa do gyrosa 3 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
smalec 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: mięso a'la gyros

Łopatkę ugotować w wodzie z odrobiną kucharka, około godziny. Następnie pokroić w cienkie paski. Smażyć na rozgrzanym oleju bądź smalcu, około 10 minut. Do tego dodać pokrojoną w plasterki cebulę, i smażyć pod przykryciem. Dodać przyprawę do gyrosa. Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 01.10.2013 08:37
robię podobne
gosia56 16.08.2013 18:50
napewno pyszne mięsko
gusia1000 24.09.2012 15:00
Dla mięsożerców-znakomitość.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak