Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięsny tort z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 70 dag
cebula biała 1 średnia
jajko 3 szt
groszek konserwowy 1/2 szklanki
Kukurydza z Puszki 1/2 szklanki
marchewka ugotowana 2 szt
sól do smaku
ciasto francuskie 1 opakowanie
mleko 1/2 szklanki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: mięsny tort z warzywami

Do mięsa dodajemy startą na tarce cebule, bułkę tartą, jajka,mleko,sól i pieprz. Dodajemy kukurydzę,groszek oraz marchew pokrojoną w kostkę,mieszamy. Tortownicę wylepiamy 1/2 rozwałkowanego ciasta,wkładamy mięso,wierzch przykrywamy pozostałą częścią ciasta,smarujemy odrobiną wody.Pieczemy ok.godziny w piekarniku w temp.220C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 08.12.2016 18:24
na pewno wspaniale smakuje
stokrotka 01.11.2011 09:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak