Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny strudel

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 20 dkg
olej 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt
sól 1/2 łyżeczki
woda 1/2 szklanki

farsz

łopatka wieprzowa 25 dkg
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
czosnek ząbki 3 szt
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny strudel

Kroki postępowania

1
Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Wodę dolewać w miarę potrzeby. Gotowe ciasto odłożyć przykryte ściereczką. Cebulę pokroić w piórka, a marchewkę w kostkę. Podsmażyć. Mięso przepuścić przez maszynkę, dodać przeciśnięty czosnek, sól, pieprz i pieprz kajeński. Dokładnie wymieszać. Dodać do cebuli i marchewki. Podsmażyć. Przyprawić słodka papryką i ziołami.
Krok 1 - Mięsny strudel foto
2
Ciasto rozwałkować na cienki placek. Rozłożyć farsz. Brzegi zawinąć do środka i zwinąć strudel. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować białkiem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 45 minut.
Krok 2 - Mięsny strudel foto
3
Upieczony strudel wyjąc z piekarnika i pokroić. Smacznego :)
Krok 3 - Mięsny strudel foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 08.01.2015 12:09
smacznie na stole
VioletoweKucharzenie 07.01.2015 07:44
smakowicie wygląda
Renataj 06.01.2015 20:58
Rewelacyjny i smaczny pomysł:)
Adam/ZUB3R 06.01.2015 19:11
wygląda ciekawie
Kolorowa 06.01.2015 19:01
ciekawa odmiana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak