Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
350 gram -
mleko
1 szklanka -
drożdże świeże
15 gram -
cukier
1 łyżka -
sól
1 łyżeczka -
jajko
1 sztuka -
masło
50 gram -
olej
1 łyżka
Farsz
-
mięso mielone wieprzowe
200 gram -
cebula
1 sztuka -
jajko
-
ząbek czosnku
-
kostka rosołowa
-
gorąca woda
2 łyżki -
Pieprz czarny mielony Prymat
-
sól do smaku
Dodatkowo
-
ser żółty
70 gram -
jajko
do smarowania -
masło
1 łyżka do smarowania
Przepis i sposób przygotowania Mięsny pieróg drożdżowy
Kroki postępowania








Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się