Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny bigos z mieszanej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
kapusta biała 1,5 kg
szynka konserwowa 1 kg
sól i pieprz
kiełbasa zwyczajna 600 g
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny bigos z mieszanej kapusty

Kapustę białą szatkujemy, kiszoną odciskamy i kroimy. Do garnka wkładamy kapustę kiszoną i białą. Mięso myjemy i kroimy w mniejsze kawałki, przekładamy do kapusty. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Dodajemy sól do smaku. Zalewamy około 700 ml wody i gotujemy przez 3 godziny. W razie potrzeby podlewamy dodatkowo wodą. Kiełbasę kroimy w kostkę, dodajemy do bigosu, dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 03.04.2015 11:28
Smaczne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak