Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIĘSNO-WARZYWNA FASOLKA

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 400 g
kiełbasa chuda 400 g
fasolka 400 g
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 mały
cebula 1 duża
czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
oliwa 3 łyżki
mąka 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘSNO-WARZYWNA FASOLKA

Kroki postępowania

1
Mięso i kiełbasę kroimy w kostkę i obsmażamy osobno do miękkości. Fasolkę gotujemy aż będzie miękka, odlewamy trochę wody i dodajemy mięso i kiełbasę. Razem wszystko gotujemy na małym ogniu.
Krok 1 - MIĘSNO-WARZYWNA FASOLKA foto
2
Następnie wszystkie warzywa obieramy, ścieramy na tartce i obsmażamy z cebulką i czosnkiem. Dodajemy do fasolki, gotujemy dalej.
Krok 2 - MIĘSNO-WARZYWNA FASOLKA foto
3
Następnie doprawiamy do smaku przyprawami, koncentratem pomidorowym, a z mąki i oleju robimy zasmażkę, dodajemy do fasolki i jeszcze chwilę z tą zasmażką gotujemy na małym ogniu mieszając.
SMACZNEGO!!!!!!
Krok 3 - MIĘSNO-WARZYWNA FASOLKA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak