Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięsno-owocowe placuszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1.5 szkl.
pierś z kurczaka 1 szt.
gruszka 1.5 szt.
mandarynka 1-2 szt.
olej do smażenia
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 szt.
woda 1 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: mięsno-owocowe placuszki

Kroki postępowania

1
Wodę wraz z mąką i jajkami wymieszać aż do uzyskania jednolitej konsystencji.Mięso umyć.Pokroić w kosteczkę.Gruszkę obrać,usunąć gniazda nasienne,pokroić w kostkę.Mandarynki obrać,pokroić w cząstki.Wraz z mięsem i gruszką dodać do ciasta.
Krok 1 - mięsno-owocowe placuszki foto
2
Wymieszać.Doprawić do smaku.
Krok 2 - mięsno-owocowe placuszki foto
3
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - mięsno-owocowe placuszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 01.04.2013 08:21
Dobre, lekkie danie na po świętach :)
Konczi 07.01.2013 15:52
fajne połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak