Mięsno- ziemniaczane kotlety

Mięsno- ziemniaczane kotlety

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1/2 kg
  • mięso wieprzowe

    1/2 kg
  • mięso wołowe

    1/4 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • mąka ziemniaczana

    4 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć bardzo dokładnie, ugotować je w mundurkach, wystudzić i obrać. Mięsa zemleć wraz z ugotowanym ziemniakami i cebulą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać mąkę ziemniaczaną, wyrobić masę mięsną i formować z niej kotlety. Obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

23.08.2013 14:29
Są przepyszne

IKrakowianka

13.03.2013 22:41
pomysłowe są takie kotlety

Iwusia

01.08.2011 22:20
ciekawe :)

rakow2

07.05.2011 16:58
to musi być bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat