Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsno warzywny kociołek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 500 g
cebula biała
ząbek czosnku 2 szt
cukinia 1 szt
papryka żółta 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat
kolendra
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
woda 1 szklanka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsno warzywny kociołek


Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany w garnku olej. Podsmażamy około 10 minut. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do mięsa. Cukinię, papryki żółtą i czerwoną kroimy w kosteczkę. Marchewkę oraz pietruszkę kroimy w kółka. Wszystkie warzywa dodajemy do mięsa, podlewamy wodą. Po około 30 minutach doprawiamy wszystkimi przyprawami i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Podałam z ziemniakami.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 15.05.2015 20:15
Dobre danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak